قوانین ﭘﺎﺭک ﻣﻤﻨﻮع

وکیل پایه یک دادگستری مشهد

وکیل پایه یک دادگستری مشهد


قوانین ﭘﺎﺭک ﻣﻤﻨﻮع

*همیشه این سوال اساسی افراد جامعه از “وکیل پایه یک دادگستری مشهد” که آیا مالک خانه می‌تواند خودرو پارک شده در حریم خانه ش را با نوشتن جمله “پارک مساوی پنچری” پنچر نماید؟ و آیا “وکیل کیفری در مشهد” این عمل را جرم می‌داند؟

 

قواعد پارک‌کردن در کوچه‌هایی که بن‌بست نیست:

*** مطابق ماده ٢۴ قانون مدنی:فضای کوچه، در ملکیت هیچ شخص خاصی نیست و به عموم مردم تعلق دارد. کوچه از جمله اموالی است که غیر قابل تملک اعلام شده است. و با رعایت سایر قوانین، هر کسی می‌تواند از منافع آن بهره‌مند شود. (ماده ۹۲ قانون مدنی). تا زمانی که سد معبر نکرده باشید یا در جایی که توقف ممنوع اعلام نشده، توقف نکرده باشید، پارک در کوچه حق شماست ، مگر با یک استثنا؛

*هر کسی با مالکیت، صاحب حق‌هایی می‌شود که برای بهره‌برداری از آن ملک در اموال دیگران وجود دارد. اگرچه کوچه در مالکیت عمومی است، اما خانه‌های در کوچه در حد رفت و آمد خود نسبت به آن حق دارند. به این حق، «حق ارتفاق نسبت به ملک غیر» می‌گویند. (مواد ۹۳ تا ۱۰۸ قانون مدنی)‌ در پارکینگ در کوچه‌ها نباید راه رفت و آمد صاحبان منزل گرفته شود. بنابراین حق پارک در برابر درب پارکینگ منزل را ندارید. همین طور پارک در برابر سایر درب‌ها، اگر امکان رفت و آمد آدمیزاد یا وسایل متعارف آن درب مثل دوچرخه و موتور سیکلت را سلب کند، ممنوع است. این استثنای پارک در کوچه‌هاست.

وکیل کیفری در مشهد

*اگر اشخاص خوش سلیقه پیاده‌رو را سنگ‌فرش کرده ، یا گل و درخت کاشته‌اند، برایشان هیچ حقی نسبت به آن و فضای مجاور در کوچه نمی‌کند. در پارک‌کردن در فضای غیر عبوری کوچه‌ها، قاعده «هر کی زودتر رسید» حاکم است. نمی‌توان گفت زیر پنجره و جلوی دیوار، حریم ملک است. کوچه در مالکیت عمومی است و ایجاد حق در ملک عمومی، جنبه استثنایی و حداقلی دارد.

حال تحلیل جمله معروف پارک= پنچری از نگاه “وکیل کیفری مشهد” و “وکیل دادگستری
حتی اگر کسی در برابر درب پارکینگ شما پارک کند، شما حق ندارید او را به پنچری تهدید کنید. جلوی درب منزل که قضیه بدین نحو است، پس بقیه دیوار منزل و جلو ستون خانه و زیر پنجره و … به طریق اولی تکلیفش روشن است.

 

شما تنها می‌توانید از ضابطین قضایی برای رفع مزاحمت کمک بخواهید. شما قاضی نیستید که برای گرفتن حق‌تان رأسا اقدام کنید. صرف تهدید دیگران به خسارت مالی (پنچری یا حتی خالی کردن باد تایر) جرم است. و مطابق ماده ۶۶٩ قانون مجازات اسلامی :تهدید به ایراد ضرر مالی تا ۷۴ ضربه شلاق یا دو ماه تا دو سال حبس دارد.
تخریب عمدی اموال دیگری نیز از ۶ ماه تا ۳ سال حبس خواهد داشت. (ماده ۶۷۷ کتاب پنجم قانون مجازات).
یک توهین ساده نیز می‌تواند مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا جزای نقدی به همراه داشته باشد. (ماده ۶۰۸ همان قانون)

*پس اگر در قضیه پارک خودرو دچار مشکلات حقوقی شدید ابتدای امر ضمن حفظ صبوری و خویشتن داری و سپس پلیس ۱۱۰ و در صورت عدم حصول نتیجه با “موسسه حقوقی حق” تماس بگیرید تا “بهترین وکیل مشهد ” ضمن راهنمایی شما و ارائه راهکار مناسب، مشکل شما را رفع کند.و با شماره تماس ٠٩١۵٣١٠۴٠٠۴ تماس بگیرید. *