وکیل سقط جنین در مشهد
شرایط پذیرش درخواست و صدور مجوز سقط جنین
زنانی که پس از آزمایشات پزشکی بدانند جنین آنها دچار مرگ خواهد شد و یا ادامه بارداری جان مادر را به خطر میاندازد، میتوانند تـاییدیه پزشک معالج را برای ضرورت سقط دریافت کنند و پس از ارایه مدارک آزمـایشگاهی و تاییدیه پزشک معالج از پـزشکـی قـانـونـی اجـازه سقط جنین را دریافت کنند.
درخواست صدور مجوز سقط درمانی تنها در ادارات کل پزشکی قانونی مراکز استانها و با دستور مقام قضایی، با درخواست زوجین، با معرفی نامه پزشک معالج قبل از دمیده شدن روح (چهارماهگی-طبق نظر علمای اسلامی) مورد پذیرش قـــرار مـیگــیـرد.
بــر اســاس ایــن دستورالعمل معرفینامه پزشک معرف بـاید شامل عکس بیمار، مشخصات شـنـاسنـامـهیـی جهت احــراز هویت، تشخیص بیماری و روش تشخیص آن بوده و به پیوست آن تصویر شناسنامه جهت احــراز هــویـت زوجیـن و نیـز نتـایـج آزمایشهای پاراکلینیک ارائه شود. همچنین در مورد مواردی که جنین برای مادر خطرناک است، انجام حداقل ۲ نوبت سونوگرافی و در مواردی که ادامـه بـارداری بـاعث مرگ جنین در ماههای نزدیک زایمان میشود، حداقل یک نوبت سونوگرافی برای تعیین سن حـاملگـی به همراه حداقل ۲ مشاور تـخصصـی در تـایید تشخیص بیماری الزامی است.
این گزارش حاکی است، بررسی در مورد سایر بیماریها در کمیته سقط جـنیـن سـازمـان پزشکی قانونی ادامه داشته و با موارد سقط جنین خارج از ضـوابـط اعـلام شـده تـوسـط مـراجع ذیصلاح برخورد قانونی خواهد شد.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده شامل بیماریهایی است که در آن ادامه بارداری خطر مرگ مادر را به همراه داشته یا ناهنجاریها و بیماریهای جنینی که به مرگ جنین داخل رحم (مرده زایی) و یا مرگ نوزاد بلافاصله بعد از تولد منجر شده و قابل پیشگیری هم نباشد.
چند نکته در خصوص سقط جنین
برابر قانون آزار و اذیت زنی که باردار است و چنانچه موجب سقط جنین شود جرم است.
کسانی که زن حامله را به سقط جنین راهنمایی میکنند چه پزشک باشد و چه فرد عادی،قابل تعقیب و مجازات میداند.
چنانچه پزشک غیر از موارد مجاز از نظر قانونی، اقدام به سقط جنین کند به مجازات حبس از ۲ تا ۵ سال محکوم، و ملزم به پرداخت دیه جنین خواهد شد.
درخواست صدور مجوز سقط جنین فقط هنگامی پذیرفته میشود که جهت درمان بوده و قبل از ۴ ماهگی جنین به درخواست زوجین و با معرفی نامه پزشک نتایج آزمایشات پزشکی به اداره کل پزشکی قانونی استان تقدیم میشود.
اگر مادر در غیر از موارد قانونی جنین خود را سقط کند باید دیه آن را بپردازد.
دیه سقط جنین بر عهده چه کسی میباشد؟
دیه بر عهده کسی است که متصدّی عمل سقط جنین بوده، پس اگر مادر با خوردن قرص بچه را سقط کرده بر عهده مادر است و اگر دکتر با آمپول زدن بچه را سقط کرده بر عهده دکتر است.
دیه سقط جنین به چه کسی باید پرداخت شود؟
اگر مادر متصدی سقط جنین شده دیه آن را باید به پدر یا در صورت فقدان پدر به سایر ورثه بپردازد و اگر پدر متصدی آن شده باید دیه را به مادر بدهد و اگر شخصی دیگر متصدی آن شده باید دیه را به پدر و مادر بدهد، و به عبارت دیگر هر کس مباشر در سقط است دیه به او نمیرسد، و دیه به طبقه بعد باید داده شود و اگر پدر و مادر به سقط جنین راضی باشند هر چند مباشر در سقط نباشند، احتیاط واجب این است که دیه به طبقه بعد داده شود و پدر و مادر دیه را نگیرند.
سقط جنين مجاز داراي شرايط زير مي باشد:
- تشخيص قطعي سه پزشك متخصص و تأييد پزشك قانوني مبني بر بيماري جنين كه به علت عقب ماندگي يا ناقص الخلقه بودن موجب جرح مادر است و يا بيماري مادر كه با تهديد جاني مادر توأم باشد.
- اقدام به سقط جنين قبل از دمیده شدن روح (چهار ماهگي)
- اقدام به سقط فقط نيازم